U okviru posjeta zamjenika premijerke i ministra vanjskih poslova i međunarodne suradnje Republike Italije Antonia Tajanija Bosni i Hercegovini u Vanjskotrgovinskoj/Spoljnotrgovačkoj komori BiH održao se Ekonomski dijalog: Italija – Bosna i Hercegovina organiziran u suradnji Ministarstva vanjskih poslova BiH, Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovačke komore BiH i Agencijom za promociju u inozemstvu i internacionalizaciju italijanskih firmi (ICE).

Potpredsjednik Vijeća ministarstva i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac i ministar Antonio Tajani potpisali su „Sporazum između ministara Vijeća BiH i Vlade Republike Italije o ekonomskoj suradnji“. Sporazum je zaključen radi uspostavljanja odgovarajućeg pravnog okvira za daljnje jačanje ekonomske suradnje u korist obje zemlje te se ukidaju ugovorni odnosi i stvara okvir za institucionalnu suradnju dviju država.

Ekonomski dijalog otvorili su svojim obraćanjima ministar Konaković, ministar Tajani i ministar Košarac, a skupu su prisustvovali brojni domaći i italijanski poduzetnici. Predsjednik Udruženja italijanskih privrednika u BiH, Giuseppe Franchi istakao je italijanske kompanije koje posluju BiH nisu toliko brojne, ali su veoma kvalitetne firme koje predstavljaju različite sektore međunarodne industrije.